dimarts, 30 de novembre del 2010

Moltes gràcies, solidaris!

Amics i amigues,

Vull expressar-vos el meu profund agraïment per fer possible que Solidaritat Catalana per la Independència hagi entrat al Parlament de Catalunya. Després de quatre mesos d'una intensa tasca, de moltes hores d'esforços i il·lusions dipositades en un projecte que és de tots, agraeixo el treball, el coratge i la il·lusió de tots els candidats i candidates, adherits, simpatitzants i, especialment, als que heu fet d'apoderats i apoderades en la jornada electoral de diumenge, així com també als centenars de voluntaris i a tots els que heu format part dels diversos equips de treball en tot el territori. Gràcies a vosaltres avui l'independentisme és al Parlament i, com ja hem anat explicant durant la campanya electoral, la primera proposta de llei que presentarem serà la Llei de Declaració d'Independència de Catalunya.


Ara més que mai cal que tots i totes seguim treballant, amb més il·lusió i força que mai, perquè el compromís de Solidaritat Catalana per la Independència amb el poble de Catalunya, que no és altre que Catalunya sigui un Estat en el si de la Unió Europea, es faci realitat ben aviat.


Heu fet història. Moltes gràcies!

Joan Laporta

divendres, 26 de novembre del 2010

Missatge de Joan Laporta

Benvolguts/des,

us fem arribar un missatge de Joan Laporta en l'últim dia de campanya:

http://www.youtube.com/watch?v=rscAzjT7Hfc

Fem possible la independència!


ENCARA DUBTES?

 

10 RAONS DEFINITIVES PER VOTAR SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA

 

FEM ENTRAR EL 10J AL PARLAMENT!

 

1.     Solidaritat Catalana està creixent i farem entrar l'esperit independnetista de la gran manifestació del 10 de juliol al Parlament. Votant Solidaritat Catalana evitarem la majoria absoluta de CiU o el pacte de CiU amb el PP, el que implicaria més anys d'autonomisme, empobriment i frustracions. La gran manifestació del 10 de juliol i la Consulta sobre la Independència no poden acabar amb un pacte CiU-PP.

 

2.     L'entrada de Solidaritat Catalana al Parlament farà que l'independentisme condicioni la política catalana i aconseguirem empènyer CiU i ERC cap a la Declaració d'Independència.

 

3.     Necessitem urgentment la independència. Dins d'Espanya, Catalunya s'està empobrint perquè som el país que pateix l'espoli fiscal  més gran del món: cada dia Espanya ens pren 60 milions d'euros, que representen  22.000 milions l'any,  12.000 € per família, 1.000 euros mensuals!. Les famílies catalanes hem passat de ser les més riques de l'Estat a la 12a posició per darrera de Ceuta i Melilla..

 

4.     Només el camí de la independència i ser un Estat dins la Unió Europea permetrà que recuperem aquest espoli fiscal i canviar la situació d'empobriment de Catalunya. L'altre camí, el d'intentar més autonomia dins d'Espanya, ja el vam provar amb l'Estatut del 2005, i aquest camí va ser tapiat, retallat i liquidat, primer pel pacte Mas-Zapatero, després per les Corts espanyoles i, finalment, per la sentència del Tribunal Constitucional. Ja no queden més camins: o quedar-nos com estem i continuar empobrint-nos, o independència i prosperitat.

 

5.     Tornar a intentar el mateix camí de l'Estatut com pretenen CiU, ERC o IC és, després de la sentència del TC, totalment impossible . Les promeses de concert econòmic de CiU, de referèndum d'ERC o de federalisme d'IC són impossibles perquè la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut les ha declarat il·legals dins l'actual marc constitucional espanyol.

 

6.     En canvi, la Declaració d'Independència des del Parlament que proposa Solidaritat Catalana sí és possible perquè ho permet la legalitat internacional, ja que significa l'exercici del dret a l'autodeterminació dels pobles reconegut per l'ONU. La recent sentència del Tribunal Internacional de Justícia de l'ONU ha avalat el procediment de Declaració d'Independència per constituir un nou Estat independent com a legítim i legal.

 

7.     Amb la independència, sense espoli, serem de cop el 4rt Estat més ric de la UE,  rellançarem l'economia i crearem milers de llocs de treball, posant fi a l'espoli fiscal de 22.000 milions (3.000€ per català) que cada any Espanya pren a Catalunya. Crearem beques-salari per als joves estudiants, incrementarem les pensions 2500€ l'any (175€ al mes) i disposarem d'infraestructures de primer nivell, acabarem amb els peatges, construirem l'eix mediterrani ferroviari i podrem gestionar els nostres ports i aeroports per ser un pol econòmic mundial.

 

8.     La independència ja no comporta cap risc:  dins de la Unió  Europea, Espanya ja no pot recórrer a l'ús de la força per aturar el procés d'independència i amb la globalització, el mercat espanyol ha perdut importància per a  les empreses catalanes. A més,  els juristes internacionals  deixen clar que Catalunya, Escòcia o Flandes romandran a la Unió Europea quan declarin la independència perquè ja en formem part.

 

9.      Solidaritat Catalana es compromet solemnement a proclamar la independència per part del Parlament de Catalunya en la propera legislatura (2010-2014). La primera proposta de llei que presentarem al Parlament de Catalunya serà la Llei de Declaració d'Independència de Catalunya i demanarem als altres grups parlamentaris que donin llibertat de vot als seus diputats i diputades. I constituirem l'Assemblea de Representants de la Nació Catalana que estengui la proclamació d'independència a tots els Països Catalans.

 

10. Si no aconseguim prou diputats per proclamar la independència, farem oposició al govern autonomista que es formi i difondrem i farem pedagogia dels avantatges de l'Estat propi fins assolir la majoria suficient per proclamar la independència. I promourem la regeneració democràtica de la política catalana.

 

 





dimarts, 23 de novembre del 2010

Joan Laporta: “Alguns tenen por que aconseguim amb Catalunya el que hem aconseguit amb el Barça, fer el millor club del món”

Joan Laporta: "Alguns tenen por que aconseguim amb Catalunya el que hem aconseguit amb el Barça, fer el millor club del món"

24/11/2010 00:40

image

Prop de 1.000 persones han rebut amb crits d'"Independència ja!" els principals líders de Solidaritat Catalana al teatre de l'Atlàntida de Vic en l'acte de campanya de SI. Anna Casadevall, candidata de la coalició per Osona, ha donat el tret de sortida a la presentació assegurant que "no hi ha excusa perquè l'independentisme no s'articuli, un estat propi és possible perquè només depèn de nosaltres i diumenge comença el futur que ens ha de dur cap a la llibertat". Han intervingut els candidats per Barcelona, Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran.

Joan Laporta que ha estat rebut amb crits de "president" ha començat dient: "Avui som al bressol de l'independentisme". El líder de SI ha reconegut que "la via autonomista ha quedat liquidada amb la sentència de Tribunal Constitucional" i per tant, "la llibertat és l'únic camí que ens permetrà prendre les decisions que ens portin cap a la prosperitat i la dignitat nacional". Laporta ha admès que "tenim una terra amb gent honesta que s'alça davant dels reptes i la independència és una proposta concreta, real i de canvi per no quedar-nos instal·lats en el malson de sempre". En aquest sentit, Joan Laporta ha demanat fer un vot de càstig als polítics actuals per haver tret uns resultats "molt deficients" en la seva gestió ja que "ens han portat a la crisi més greu de la nostra història i a més estan involucrats en casos de presumpta corrupció". El candidat de SI a la presidència de la Generalitat, ha exclamat que "la independència és possible i necessària perquè estem en una situació límit" i "no val ser covards ni acollonits" ha advertit. La Catalunya lliure serà "un país d'acollida i d'oportunitats, diversa i respectuosa amb tothom, on podrem decidir què fem amb els nostres recursos". Laporta ha admès que "alguns tenen por que aconseguim amb Catalunya el que hem aconseguit amb el Barça, fer el millor club del món".

En el seu torn, el número tres de SI, Uriel Bertran, ha exclamat davant dels centenars de vigatans que "diumenge SI entrarà al Parlament i donarem una lliçó de democràcia". Bertran ha explicat que "Vic va ser on els primers catalans es van conjurar per guanyar els nostres drets i llibertats i després de 300 anys, estic segur que la independència també l'aconseguirem aquí", i és que "els osonencs sou l'orgull de la nació catalana", ha matisat. "SI es presenta perquè necessitem una opció política que digui prou" i és que per a Bertran la realitat és "tan crua" que el cara a cara Mas- Montilla d'aquest vespre a TV3 "l'ha d'autoritzar la junta electoral espanyola de Madrid". Així doncs, "fins i tot per dialogar hem de demanar permís", ha lamentat, i per això ha demanat que "no deixem escapar aquest tren cap a la llibertat perquè passa molt poques vegades i ara l'Estat espanyol davant d'un dret democràtic no pot fer res" per la qual cosa ha instat als vigatans a tenir una actitud de superació davant la por "perquè serà l'únic camí que ens farà lliures", ha dit.

I Alfons López Tena, que ha estat rebut amb una gran ovació per la seva decisiva intervenció a Osona en les consultes independentistes, ha reconegut que malgrat desconèixer els resultats del 28 de novembre, "entre tots ja hem aconseguit que per primera vegada en la història de Catalunya les eleccions es disputin sota el paraigua d'independència". Ha detallat que al món hi ha més de 200 estats independents i ha explicat que la independència es fa "presentant-nos a les eleccions, mantenint un alt nivell de mobilització popular i denunciant l'autonomisme". El número dos de SI ha criticat que "Catalunya no som un estat però, volem viure com si ho fóssim". En aquest cas, ha assenyalat que "volem tenir presència directa a la Unió Europea, recaptar els nostres impostos, seleccions esportives, decidir sobre les infraestructures" i de fet "els polítics fins ara ens han dit que podíem assolir aquests objectius sense ser lliures i no és així", ha denunciat. Amb tot, Tena s'ha compromès a no entrar en un govern que no vulgui fer la independència i per això, ha reconegut que davant de la dificultat d'aconseguir els 68 diputats, "farem una oposició dura, clara i denunciant els greuges de l'autonomisme" i és que ara per ara, Catalunya està en una cruïlla on els ciutadans han d'escollir si volen ser una província escanyada o un estat indepedent, i davant d'aquesta disjuntiva ha sentenciat: "Siguem assenyats, votem independència".


Fwd: [Solidaris] ENCARA DUBTES? 10 RAONS DEFINITIVES PER VOTAR SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA

ENCARA DUBTES?

 

10 RAONS DEFINITIVES PER VOTAR SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA

 

1.     Solidaritat Catalana està creixent i entrarem amb força al Parlament de Catalunya. Votant Solidaritat Catalana evitarem la majoria absoluta de CiU o el pacte de CiU amb el PP, el que implicaria més anys d'autonomisme, empobriment i frustracions.

 

2.     L'entrada de Solidaritat Catalana al Parlament farà que l'independentisme condicioni la política catalana i aconseguirem empènyer CiU i ERC cap a la Declaració d'Independència.

 

3.     Necessitem urgentment la independència. Dins d'Espanya, Catalunya s'està empobrint perquè som el país que pateix l'espoli fiscal  més gran del món: cada dia Espanya ens pren 60 milions d'euros, que representen  22.000 milions l'any,  12.000 € per família, 1.000 euros mensuals!. Les famílies catalanes hem passat de ser les més riques de l'Estat a la 12a posició per darrera de Ceuta i Melilla..

 

4.     Només el camí de la independència i ser un Estat dins la Unió Europea permetrà que recuperem aquest espoli fiscal i canviar la situació d'empobriment de Catalunya. L'altre camí, el d'intentar més autonomia dins d'Espanya, ja el vam provar amb l'Estatut del 2005, i aquest camí va ser tapiat, retallat i liquidat, primer pel pacte Mas-Zapatero, després per les Corts espanyoles i, finalment, per la sentència del Tribunal Constitucional. Ja no queden més camins: o quedar-nos com estem i continuar empobrint-nos, o independència i prosperitat.

 

5.     Tornar a intentar el mateix camí de l'Estatut com pretenen CiU, ERC o IC és, després de la sentència del TC, totalment impossible. Les promeses de concert econòmic de CiU, de referèndum d'ERC o de federalisme d'IC són impossibles perquè la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut les ha declarat il·legals dins l'actual marc constitucional espanyol.

 

6.     En canvi, la Declaració d'Independència des del Parlament que proposa Solidaritat Catalana sí és possible perquè ho permet la legalitat internacional, ja que significa l'exercici del dret a l'autodeterminació dels pobles reconegut per l'ONU. La recent sentència del Tribunal Internacional de Justícia de l'ONU ha avalat el procediment de Declaració d'Independència per constituir un nou Estat independent com a legítim i legal.

 

7.     Amb la independència, sense espoli, serem de cop el 4rt Estat més ric de la UE,  rellançarem l'economia i crearem milers de llocs de treball, posant fi a l'espoli fiscal de 22.000 milions (3.000€ per català) que cada any Espanya pren a Catalunya. Crearem beques-salari per als joves estudiants, incrementarem les pensions 2500€ l'any (175€ al mes) i disposarem d'infraestructures de primer nivell, acabarem amb els peatges, construirem l'eix mediterrani ferroviari i podrem gestionar els nostres ports i aeroports per ser un pol econòmic mundial.

 

8.     La independència ja no comporta cap risc:  dins de la Unió  Europea, Espanya ja no pot recórrer a l'ús de la força per aturar el procés d'independència i amb la globalització, el mercat espanyol ha perdut importància per a  les empreses catalanes. A més,  els juristes internacionals  deixen clar que Catalunya, Escòcia o Flandes romandran a la Unió Europea quan declarin la independència perquè ja en formem part.

 

9.      Solidaritat Catalana es compromet solemnement a proclamar la independència per part del Parlament de Catalunya en la propera legislatura (2010-2014). La primera proposta de llei que presentarem al Parlament de Catalunya serà la Llei de Declaració d'Independència de Catalunya i demanarem als altres grups parlamentaris que donin llibertat de vot als seus diputats i diputades. I constituirem l'Assemblea de Representants de la Nació Catalana que estengui la proclamació d'independència a tots els Països Catalans.

 

10. Si no aconseguim prou diputats per proclamar la independència, farem oposició al govern autonomista que es formi i difondrem i farem pedagogia dels avantatges de l'Estat propi fins assolir la majoria suficient per proclamar la independència. I promourem la regeneració democràtica de la política catalana.

 

Reenvia a tothom que dubti les 10 raons definitives per votar Solidaritat Catalana per la Independència





--
Solidaritat Catalana per la Independència


dijous, 18 de novembre del 2010

Acte central de campanya Solidaritat Catalana a Osona - Dimarts 23

Amics, companys compatriotes, solidaris.
Aquest dimarts 23 de Novembre, teniu l'oportunitat de veure, parlar i escoltar les propostes que des de Solidaritat Catalana fem per aquesta propera legislatura...
Durant tot el dia, els caps de llista per Barcelona, estaran a Vic.

L'acte central el farem al reformat teatre Atlàntida a 2/4 de 9 del vespre, però ja des de bon dematí podreu parlar amb en Joan Laporta, l'Alfons López Tena i l'Uriel Bertran,a la universitat de vic, a la plaça ....

Properament us detallarem l'horari exacta.

Mentre, reserveu-vos un moment del dia per passar per Vic i deixar que us expliquem el projecte que tenim per Catalunya.

Us esperem




dimecres, 17 de novembre del 2010

Joan Laporta: «El 28-N farem un castell que arribarà al cel»

Demana el vot per Solidaritat per evitar un nou tripartit, la sociovergència o un pacte CiU-PP

Joan Laporta ha reunit 500 persones a Manresa. Foto: SI

Aprofitant la declaració ahir per part de la UNESCO dels castells com a bé cultural i immaterial de la humanitat, el candidat de Solidaritat (SI) a la Generalitat, Joan Laporta ha afirmat aquest vespre que el proper 28 de novembre "farem un castell que arribarà al cel".

Davant les més de cinc-centes persones que omplien el teatre Kursaal de Manresa, el cap de llista per Barcelona ha fet una crida als votar SI per evitar "un nou tripartit, la sociovergència o que CiU pacti amb el PP". Laporta ha advertit que la seva formació és l'unica que aposta per "fer un pas cap a la llibertat" perquè les propostes dels partits amb representació parlamentària "no ens faran avançar" en al·lusió a CiU i ERC. Especialment dur ha tornat a ser amb els republicans als quals ha acusat de "ser abrandats quan s'acosten les eleccions per després deixar-ho córrer quan tenen responsabilitats al govern". En aquest sentit, el presidenciable ha sentenciat que la papereta de SI és "el passaport cap a la llibertat".

De forma similar s'ha expressat el número 3 a la llista de Barcelona, Uriel Bertran, que ha replicat que "votar CiU i ERC sí que és un vot inútil perquè tant el concert econòmic com el referèndum d'autodeterminació ja ens el van tombar durant la reforma de l'Estatut". Qui més aplaudiments ha aixecat, però, ha estat l'escriptora i quarta candidata de SI per Barcelona, Isabel-Clara Simó, que amb la seva habitual ironia ha fet una radiografia de la situació política actual per recordar que "el milió i mig de persones que van sortir al carrer el 10 de juliol cridaven independència, no visca el federalisme plurinacional assimètric".




Fwd: [Solidaris] SI PRESENTARÀ COM A PRIMER PROJECTE DE LLEI AL PARLAMENT LA DECLARACIÓ D’INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

Benvolguts amics, benvolgudes amigues,

Solidaritat Catalana per la Independència ha adoptat el compromís solemne de presentar com a primer projecte de llei al Parlament de Catalunya la Llei de Declaració d'Independència de Catalunya.

 

Us adjuntem aquest compromís que ha adquirit SI amb el poble de Catalunya i us demanem que, si us plau,si podeu donar-li la màxima difusió.

 

 

SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA PRESENTARÀ COM A PRIMER PROJECTE DE LLEI AL PARLAMENT DE CATALUNYA LA LLEI DE DECLARACIÓ D'INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

Després de la sentència del TC contra l'Estatut hem pogut constatar que Catalunya, dins d'Espanya, no té futur i avui ja es troba en una situació límit. 

Catalunya s'està empobrint dia a dia perquè patim l'espoli fiscal més gran del món: cada any Espanya ens pren 22.000 milions d'euros que representen 60 milions diaris i 3.000 € per català i any.  Dins d'Espanya, les famílies catalanes cada vegada tenen menys renda disponible i ja són a la 12a posició per darrera de Ceuta i Melilla, es retallen els sous, puja l'IVA, la taxa d'atur és del 17,7% i tenim 676.000 aturats (quan la UE només té un 9,6% d'atur).

Catalunya no pot decidir, han tombat l'Estatut i després de la sentència del TC, el concert econòmic i qualsevol referèndum són constitucionalment impossibles.

L'única possibilitat de sortir de la crisi moral, política i cultural és amb una declaració d'independència, que ja ha estat avalada per la comunitat internacional i pel Tribunal Internacional de Justícia,  que comporti la creació d'un Estat propi que defensi els interessos de Catalunya. Així,  amb la independència, Catalunya serà el 4rt Estat més ric de la UE, podrem rellançar l'economia creant milers de llocs de treball i posant fi a l'espoli fiscal que Espanya ens pren cada any. Amb la independència podrem crear beques-salari pels estudiants, vinculades al rendiment acadèmic, de 8.400€ anuals (700€ mensuals) i  incrementarem les pensions en 2.500€ l'any (175€ al mes). I podrem realitzar polítiques de suport a la competitivitat i internacionalització de les nostres empreses i invertir en recerca, desenvolupament i innovació.

És per això que davant la situació d'emergència nacional i econòmica en la que es troba el nostre país, i per la necessitat urgent que Catalunya es constitueixi en Estat dins de la UE, Solidaritat Catalana per la independència ens comprometem solemnement, davant del poble de Catalunya al següent:

1)     Presentarem com a primer projecte de llei al Parlament de Catalunya la Llei de Declaració d'Independència de Catalunya. En aquest projecte  de llei s'especificarà el full de ruta per constituir l'Estat català i per organitzar el Govern de Catalunya per tal de fer possible la participació de l'Estat català en el si de la UE. Així mateix, inclourà la creació d'una Conselleria en Cap de transició a la Independència i Relacions Exteriors que prepari, entre d'altres:

  • El reconeixement internacional de la declaració d'independència i la participació com a Estat en el si de la UE.
  • La creació d'una Seguretat Social Catalana que es faci càrrec, entre d'altres, del pagament i increment de les pensions.
  • L'establiment d'una Hisenda i Agència Tributària Catalana per recaptar tots els impostos que es paguen a Catalunya.
  • La creació d'un Banc Central Català.
  • La creació dels òrgans gestors dels ports, aeroports i TAV catalans.
  • La creació d'un cos de Seguretat Nacional amb plenes competències.
  • La determinació dels criteris i quantificació del repartiment de Béns, Actius i Passius entre l'Estat català i el Regne d'Espanya.
  • La impulsió d'una Assemblea de Representants de la Nació Catalana que faci seva i estengui la declaració d'independència al conjunt dels Països Catalans.

2)     Demanarem que en la votació de la Llei de Declaració d'Independència de Catalunya els diferents grups parlamentaris donin llibertat de vot als seus diputats i diputades per tal que puguin votar lliurement sobre el futur de Catalunya.

 

Exigim que de la mateixa manera que els grups parlamentaris van donar llibertat de vot als seus diputats i diputades per votar sobre l'abolició de les curses de braus, també donin la mateixa llibertat per votar sobre la independència i per l'abolició de la dependència econòmica, política i cultural de Catalunya respecte Espanya.

 

Solidaritat Catalana per la Independència


dimarts, 16 de novembre del 2010

Joan Laporta a Manresa

Joan Laporta a Manresa
Demà, 17 novembre

dimecres, 17 / novembre · 20:00 - 22:00
Lloc Passeig Pere III, MANRESA, Sala Gran d'El Kursaal


Joan Laporta farà l'acte central de Solidaritat Catalana a Manresa,
Sala gran d'El Kursaal de Manresa, a partir de les 20h.
 Hi intervindran Joan Laporta, cap de llista de SI al Parlament,
                           Uriel Bertran,
                           Alfons López Tena i
                           M.Dolors Puertas, la candidata nº1 del Bages 
Solidaris, simpatitzants i amics...
Si voleu conéixer de primera ma les propostes de la coalició, veniu al Kursaal., o si no podeu, aquí hi ha tots els actes que farem aquest dimecres.


Segur que alguna hora o altre pots trobar per parlar amb els nostres futurs represenatnts al parlament de Catalunya!!!


SOLIDARITAT CATALANA A MANRESA
 (17 DE NOVEMBRE DEL 2010)

hora 11: Acte adreçat als estudiants:  - UPC (av. Bases de Manresa 61-73)
Joan Laporta

hora  11: Entrevista-xat a Regió 7  

Alfons López Tena


 hora 13: Visita al mercat de Puigmercadal 
Joan Laporta

hora 14: Dinar amb empresaris  -  Santpedor
Joan Laporta

hora 18:  Signatura de llibre Un somni per als meus fills Abacus (carrer de les Barreres, 22)
 Joan Laporta i Isabel-Clara Simó

 hora 19: Passejada pels carrers de Manresa (Abacus - Kursaal): 
 Joan Laporta i Isabel-Clara Simó


 hora 19.30: Conferència de premsa:  - Teatre Kursaal
 Joan Laporta, Alfons López Tena,
Uriel Bertran i Isabel-Clara Simó

hora 20:  Acte central (Kursaal):
 Joan Laporta, Alfons López Tena, 
Uriel Bertran i Isabel-Clara Simó


hora 22:  Sopar: 
 Restaurant Els Noguers
 Alfons López Tena i Uriel Bertran


Durant la campanya electoral, els nostres caps de llista Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel bertran i Isabel Clara-Simó s'han passejat per tot Catalunya, i part dels Països Catalans, explicant el projecte de Solidaritat catalana per al independència, i arreu han estat rebuts amb molt d'entusiasme, i han omplert teatres, sales i auditoris.
Aquest dimecres, és el dia que han destinat a la Catalunya central, un dels punts forts de l'independentisme i una comarca que té ganes de demostrar el gran desitg de més autogovern que necessita Catalunya.
No et quedis a casa i demostra que ets part del projecte, parla amb ells, escolta'ls i intercanvia opinió tant amb qui ja és independentista, com amb qui encara creu que un encaix amb espanya és possible.
Treballem dia a dia per la nostra sobirania, i fem d'aquest dimecres, el dia clau per aixecar el projecte de solidaritat a la Catalunya central.

Que notin el nostre suport, que se sàpiga que son els nostres, que sentin el caliu del poble.

Visca Catalunya!!!
Visca Solidaritat catalana!!!

dilluns, 15 de novembre del 2010

L'Ajuntament de Moià deixa al carrer ponents i públic d'un acte de Solidaritat Catalana


El consistori desobeeix una autorització de la junta electoral

L'Ajuntament de Moià, governat per CiU, ha impedit que Solidaritat Catalana per la Independència fes un acte electoral aquest vespre. L'acte s'havia de dur a terme a l'auditori de Sant Josep de la localitat del Bages i hi havien d'intervenir els tres candidats comarcals, Maria Dolors Puertas, Robert Ara i Mercè Feliu.

Quan els ponents i els membres de la comissió comarcal han arribat al local, s'hi han trobat la porta tancada. Al cap d'un moment han començat a arribar els primers assistents, que han localitzat l'encarregat del local. Els responsables comarcals –entre els quals hi havia l'enllaç de Solidaritat al Bages, Jaume Grau– han demanat al responsable del local que obrís la porta, però aquest s'hi ha negat adduint que no tenia cap ordre de l'alcalde per fer-ho. Els responsables comarcals han intentat persuadir-lo que permetés l'accés del públic al local, atès que hi havia una autorització de la junta electoral de zona per a fer ús d'aquell espai, però l'encarregat ha mantingut que sense l'ordre de l'alcaldia ell no podia actuar.

En vista de la impossibilitat de dur a terme l'acte electoral, els candidats i els membres de la comissió comarcal han dialogat a bastament amb el públic i han aprofitat l'avinentesa per repartir propaganda pel municipi.



Yo votaré a Joan Laporta (Article de La Vanguardia del 17 de Novembre de 2010) per Xavier Sala Martin el

Si la censura del grup Godó no ho impedeix, aquest dimecres 17 Nov es publicarà aquest article de'n Xavier Sala Martín, a La Vanguardia.
Clar i català, com ens té acostumats a parlar , el millor economista Català.

Yo votaré a Joan Laporta

Si las encuestas no vuelven a fallar estrepitosamente, faltan sólo 11 días para que se acabe la pesadilla y el peor gobierno de la historia de Catalunya abandone la poltrona. Todo apunta a que el tripartito no sumará y no podrá volver a imponer su nefasto gobierno. Por un lado, parece que ICV se mantendrá, a pesar de que, con un minoritario 9% de los votos, ha impuesto un antidemocrático chantaje ideológico cuyo exponente más claro ha sido coser a multas a los que circulaban a 80 km/h con un argumento medioambiental que nadie ha conseguido demostrar.

También predicen que ERC se hundirá en el abismo electoral, lo cual es lógico dada la traición sistemática a sus principios a cambio de 30 miserables monedas de poltrona.


Encara dubtes de qui votar??


Amb qui construirem la Independència?

diumenge, 14 de novembre del 2010

Joan Laporta: “SI prosperarà i entrarà al Parlament per poder caminar decididament cap a la llibertat de Catalunya”

300 persones han assistit aquest migdia al Teatre Ateneu de Tàrrega en l'acte de campanya de Solidaritat Catalana per la Independència a la capital de l'Urgell. Hi han intervingut els candidats de la coalició per Barcelona, Joan Laporta, Uriel Bertran i Emili Valdero i el cap de llista per Lleida, Francesc Xavier Segura.

Joan Laporta, candidat de SI al Parlament, ha explicat que "estem fent una campanya de trepitjar molt terreny perquè hi ha una llei que no ens permet tenir espai als mitjans públics". Laporta ha reconegut que "estem molt motivats perquè la veritat es ven sola" i des de "SI tenim clar que cal proclamar la independència de Catalunya a la pròxima legislatura per sortir de la crisi econòmica i els catalans tinguem més diners per viure millor". I és que Laporta ha posat sobre la taula que si no fem el pas "anem pel pedregar", perquè "estem patint un espoli fiscal de 22.000 milions d'euros l'any a canvi de res, xifra que suposen 60 milions al dia i que suposa el 10% del PIB de Catalunya", un percentatge molt superior al 4% de la quota de solidaritat que paguen els landers alemany a l'estat: "La nostra ja no és una quota de solidaritat sinó un robatori". I per tant, ha demanat: "Prou de continuar amb aquesta farsa de l'autonomisme que ens porta a la liquidació nacional i a la crisi més greu de la nostra història".

Laporta ha desgranat el full de ruta cap a l'estat propi i ha destacat els avantatges de viure en una Catalunya independent, en la qual, segons Laporta, tothom hi ha de participar. "Acabarem amb el tancament d'empreses, podrem invertir en recerca i innovació,  tindrem millors hospitals, reduirem les llistes d'espera, acabarem amb el copagament sanitari, perquè la sanitat és un dret universal i podrem decidir sobre el futur de les nostres infraestructures". Així el número ú de SI ha afirmat que "s'ha de fer el pas i no ens podem esperar més". "Els catalans hem d'anar amb el cap ben dret i no ens hem d'amagar de res" i és que, s'ha queixat que "si tornem a votar els partits que ens han portat on som ara és que ens mereixem tot el que vindrà i no valdrà queixar-se perquè estarem alimentant a uns aprofitats que ens estan portant a la ruïna nacional". Amb tot, Laporta ha assegurat que "des de SI farem la independència i us demano el sí cap a la prosperitat i la llibertat del nostre país". Per acabar, ha assegurat que "SI prosperarà i entrarà al Parlament per poder caminar decididament cap a la llibertat de Catalunya".

Francesc Xavier Segura, ha promès no fallar als ciutadans amb la proposta de SI, que vol aconseguir que Catalunya passi a ser un estat propi perquè "Catalunya està patint dues crisi, la mundial i la derivada de la nostra pertinença al regne d'Espanya", ja que "patim virulentament l'espoli fiscal i la sentència del TC ens ha deixat en un no res" i per tant, "la segona crisi la podem superar fàcilment votant SI" i és que "l'esclat de llibertat generaria una il•lusió més gran, que rebre els 22.000 milions d'euros que Espanya ens pren cada any i que no tornen".

Per la seva banda, Uriel Bertran, ha advertit als targarins assistents que "el 28 de novembre ens juguem el futur de Catalunya pels propers 30 anys", ja que ha lamentat que "la situació actual està empobrint Catalunya d'una forma rotunda". "Fa 30 anys Catalunya era la locomotora econòmica d'Espanya i avui les famílies catalanes són més pobres en renda familiar per darrera de Ceuta i Melilla". Bertran ha esvaït qualsevol por en cas d'aconseguir la independència, "no hi ha risc de boicot ni d'utilitzar les armes" per això, ha demanat: "Traiem-nos les manies i votem el 28 de novembre independència i penseu en la gran felicitat que generarà veure entrar en força al nostre Parlament la nostra proposta".

I en el seu torn, el número sis de SI per Barcelona, Emili Valdero, a la comarca d'Urgell ha volgut posar l'atenció en la regeneració democràtica, fet que ha considerat imprescindible per acabar amb la desafecció dels ciutadans envers la política. Per això ha assegurat que des de SI, "proposarem fer una llei electoral pròpia amb llistes obertes i circumscripcions petites perquè el control directe de cada escó la tinguin els ciutadans".

divendres, 12 de novembre del 2010

El Badall - Solidaritat Catalana per la Independència

Joan Laporta: “Des de SI farem polítiques per afavorir la nostra indústria”


image_normal11/11/2010 08:50
Uns 400 igualadins i igualadines han assistit, aquest vespre, a la presentació de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la comarca de l'Anoia, concretament a l'Ateneu Igualadí. Antoni Castells, candidat de SI per Igualada, ha encetat l'acte admetent l'orgull i el privilegi que ha estat per ell, amb només 22 anys, presentar-se a les llistes de SI i sortir escollit. Castells ha explicat que des de sempre s'ha sentit i ha estat vinculat amb el món independentista però, cada cop més "veia com a dintre meu creixia la sensació de lluitar per allò que vull" i és per això, que va decidir fer el pas. Però, a més del jove candidat també s'ha comptat amb la presència de Joan Laporta, cap de llista per Barcelona, i el candidat de SI al Penedès, Fèlix Simón.
Simón ha afirmat que "en el missatge de SI ha de quedar clar que si no decidim nosaltres difícilment ho faran els altres" i és que "no podem renunciar al dret a decidir", ha considerat. Simon ha mostrat una mirada pessimista en relació a l'estat en què es troba el país. "Avui Catalunya la veig pitjor que ahir i si no fem res, la veuré millor que demà". El pronòstic pessimista li ha servit per demanar als igualadins que no es quedin de braços plegats. "O trenquem els barrots de les selves o tenim un futur difícil i el territori continuarà patint l'esquarterament i l'espoli fiscal actuals".
I finalment, Joan Laporta, ha insistit en què "la sentència de l'Estatut ens ha ensenyat que per progressar cal tenir un estat dins de la Unió Europea" i és per això, que "ens estem multiplicant per fer arribar el projecte a tot Catalunya" . En aquest cas, el candidat número ú de SI ha especificar que el missatge de campanya és vincular economia amb independència perquè "volem el que és nostre" ja que "cada any l'Estat ens pren 22.000 milions d'euros, la qual cosa suposa 60 milions d'euros al dia", ha detallat Laporta. Amb aquestes xifres Joan Laporta ha explicat un seguit de projectes que es podrien dur a terme amb un estat lliure. Per exemple ha concretat que "un hospital de 141 llits, inaugurat recentment, ha costat 60 milions d'euros de manera que se'n podria fer un cada dia". I és que Joan Laporta considera que "el dèficit que patim és molt gran i insostenible i si no el tinguéssim Catalunya seria el quart estat d'Europa en renda per càpita", ha lamentat.
D'altra banda, el candidat de SI a la presidència de la Generalitat ha destacat que "l'Anoia és la comarca amb més atur de Catalunya"  fet que ha estat provocat, segons Joan Laporta, per "una pèrdua de competitivitat, de pes dins de la indústria espanyola i de la destrucció de molts llocs de treball". Davant d'aquest panorama, ha assegurat que "quan siguem independents des de SI farem politiques per afavorir la nostra indústria". En aquest cas, Laporta ha admès que " volem un estat perquè només pensi en els catalans, fet que és legítim, lícit i respectant a tothom". Avui per avui, segons Joan Laporta "ens trobem en una cruïlla on hem de decidir entre continuar en una comunitat autònoma de règim comú sense competències o bé, ser un estat de la Unió Europea". Per a Laporta, "l'autonomisme és una farsa" per la qual cosa ha emplaçat als igualadins a fer el pas i els ha demanat recolzament. "No ens abandoneu al Parlament si de veritat estimeu Catalunya".
Previ a l'acte de SI a l'Ateneu, el candidats a la presidència de la Generalitat ha passejat per la població de la comarca de l'Anoia, on ha visitat diferents indústries tèxtils del municipi, que van tenir una gran importància per l'economia del poble.  

Ja tenim pràcticament la campanya "Comarcal" Tancada

dijous, 11 de novembre del 2010

La il·lusió


Hèctor López Bofill

11/11/2010 
La concurrència massiva als actes de Solidaritat Catalana demostra la il·lusió que generen les nostres propostes i perfila l'èxit esclatant que obtindrem a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. I no és estrany, SI és l'única proposta política que planteja l'únic projecte viable per Catalunya: la construcció d'un Estat propi a la Unió Europea. Després de les profundes agressions rebudes des de l'Estat Espanyol contra l'autogovern la majoria de la ciutadania comença a constatar que només amb la independència gaudirem de plena capacitat de decisió i de recursos per superar els reptes que tenallen la nostra societat.

Persistir en l'autonomisme, o aprofundir en utòpiques singladures sobre l'Espanya federal, no farà res més que conduir a la frustració, a la inoperància, a la ruïna social i econòmica i a la devastació cultural. L'estament polític que fins ara ocupa el Parlament de Catalunya no pot continuar ancorat en la mentida ni en la pantomima d'unes institucions condemnades a l'absència de poder polític. Per a ells fins ara ha estat molt còmode defugir la responsabilitat de ser plenament sobirans: escalfaven un escó, cobraven una nòmina i gaudien d'unes prerrogatives sense adoptar cap solució. Això s'ha acabat. El poble de Catalunya ja ha dit prou. És massa evident que dins d'Espanya no farem res més que suportar noves humiliacions i noves espoliacions.

Només SI, a través de la candidatura liderada per Joan Laporta, compta amb la capacitat i l'entusiasme per consolidar la majoria parlamentària necessària per portar el país a la llibertat. Us encoratjo a que assistiu als nostres actes de campanya i us deixeu encomanar de l'esperança de treballar junts per la Catalunya rica i pròspera que serà aquest nou Estat de la Unió Europea. 

dimecres, 10 de novembre del 2010

"Frases sobre el poble català" per Isabel Clara Simó a Borges Blanques (...

El CPC reivindica que els periodistes puguin informar amb independència també durant les campanyes electorals

9/11/2010 - El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha demanat en un acte celebrat el Col·legi d’Advocats de Barcelona que es posi fi als Blocs electorals, les imposicions de temps i ordre que la Junta Electoral Central estableix en la cobertura informativa de les campanyes electorals. Pel degà del Col·legi de Periodistes, Josep Maria Martí, “està en joc un dels drets fonamentals dels ciutadans, el dret a rebre una informació lliure, també durant la campanya electoral”.

En vigílies de la campanya per a les eleccions del 28-N, el Col·legi de Periodistes ha explicat a la societat civil que els Blocs electorals dels Telenotícies i Informatius de Ràdio no s'elaboren amb criteris periodístics, sinó polítics, i que això limita el dret dels ciutadans a rebre una informació no propagandística. A dia d’avui nombroses personalitats ja s’han adherit al Manifest de protesta.

Present a l’acte era el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, que ha manifestat que “a Catalunya tenim uns mitjans potents, amb bons professionals”, però que hi ha una assignatura pendent: “Hem de fer confiança al criteri periodístic. Em vull manifestar públicament en contra dels Blocs electorals. Tenim una crisi molt important de confiança vers els polítics i la política en general, i això és culpa de tots plegats. Hem de reconèixer que també nosaltres, uns més que altres, ens ho hem guanyat a pols”.

També el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha intervingut per dir que “jo també estic en contra dels Blocs electorals, i sempre ho he estat”. Tresserras creu que “si tinguessim una llei electoral catalana, no hauria de ser tan difícil posar-se d’acord”. El conseller ha demanat, però, als professionals dels mitjans públics, “un comportament intel·ligent, que es triin formules de reivindicació que no perjudiquin l’empresa pública, que tan necessitem, perquè l’opinió pública no acabi pensant que existeix més llibertat en els mitjans privats que en els públics”.

La periodista de la Ràdio i Televisió de Portugal, Sandra Sá Couto, ha participat a l’acte per explicar la cobertura informativa al seu país. Sá Couto ha dit que la llei portuguesa estipula “pluralisme i neutralitat”, i que els mitjans públics l’apliquen i això comporta que, a la pràctica, hi ha una àmplia cobertura informativa de les campanyes. A les eleccions del 2006, el 30 per cent de les notícies en època de campanya van ser sobre les eleccions.

També hi ha participat el cap de Política de TV3, Ernest Maymó: “He de denunciar els Blocs perquè són una aberració, una burla als nostres espectadors, als quals ens devem, a banda que no permeten respectar la llibertat d’expressió, enquisten la nostra societat, la fan inamovible”. “M’estimo molt la política i em barallaré amb qui calgui per defensar la política, però hem de deixar que els professionals facin la seva feina”, ha conclòs.

L’advocada Gemma Segura ha explicat els fonaments jurídics de les accions legals que han emprès el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Colexio Professional de Xornalistas de Galicia. Segura porta actualment un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional, després que la Junta Electoral Central assumís la doctrina més restrictiva del pla de cobertura informativa. “Amb els Blocs electorals ens trobem davant la restricció d'un dret fonamental, un dret que està previst en l’ordenament jurídic nostre i internacional, ja que la llibertat d’informació també és un dret reconegut davant del Tribunal europeu dels drets humans”, ha dit.

A l’acte hi han participat també els diputats Joan Ferran, David Pérez, Laia Ortiz o Santi Rodríguez, així com el president del Consell assessor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Manel Garcia Biel, a més de periodistes de mitjans de comunicació públics i privats.

dimarts, 9 de novembre del 2010

Èxit en la presentació de SI a Súria, amb Isabel-Clara Simó

Súria, 9 de novembre del 2010
La vila de Súria (Bages) ha respost a la crida de Solidaritat Catalana per la
Independència i més de vuitanta persones han acudit a l’acte de presentació de
Solidaritat, que s’ha fet aquest vespre al Foment Cultural.
L’acte ha comptat amb la presència d’Isabel-Clara Simó i de dues candidates de la
comarca, M. Dolors Puertas i Mercè Feliu. Ha estat presentat per la jove surienca
Laia Suades, que ha fet una defensa dels joves adduint que si no van a votar és
perquè costa molt de confiar en els polítics actuals, però que, en aquest panorama,
les propostes de SI recullen l’adhesió de molta gent de la seva edat.
Mercè Feliu, llicenciada en física i professora d’institut, ha comparat l’avenç de la
ciència amb l’avenç de la nació catalana cap a la independència, dient que el
progrés es fa a base de petites crisis; en aquest context, Solidaritat sorgeix en un
moment de crisi per entendre i donar resposta a tot un seguit d’incoherències que
es presenten a la societat catalana. Igualment, ha descartat que el projecte de SI
sigui un bluf, i ha esgrimit tot d’arguments, com ara els 600.000 votants de les
consultes o l’audàcia dels impulsors del moviment (Joan Laporta, Alfons López Tena
i Uriel Bertran).
Maria Dolors Puertas, enginyera de mines i actualment directora de l'institut de
Navarcles, ha incidit en la regeneració democràtica que implica l'entrada en escena
de Solidaritat Catalana, tant pel fet d'haver organitzat unes eleccions primàries com
per la paritat de gènere que s’ha establert d’una manera natural a les llistes partint
d’aquestes primàries, sense imposicions i quasi sense correccions. La candidata ha
dit que Solidaritat no promet, sinó que es compromet. Entre aquests compromisos
ha destacat l’assignació d’un diputat a cada territori, la possibilitat de prendre
decisions entre els adherits mitjançant un fòrum i una votació electrònica i el
propòsit ferm de fer una oposició seriosa per posar en evidència que les decisions
polítiques transcendents no es prenen des de Catalunya.
Isabel-Clara Simó ha comparat Catalunya amb una dona que treballa fora de casa,
que té una vida austera, que s’encarrega de les feines domèstiques amb condícia,
que estalvia, mentre el seu home (Espanya) –que administra els diners– sovinteja
els bars, es compra vestits cars i la humilia (abans l’havia pegada i tot). Tot seguit
ha destacat tres motius per ser independentista: que el moviment ha nascut de
baix a dalt (a diferència dels partits clàssics), que la sentència del Constitucional
espanyol ha tancat la via autonomista i que, essent a la Unió Europea, no s’ha de
tenir por de cap amenaça violenta per part de l’estat espanyol. A la recta final,
Isabel-Clara Simó ha dit que el nostre objectiu era ser uns magnífics veïns
d’Espanya i que el projecte independentista de SI és plural: “Aquí hi cap tothom. No
volem anar contra ningú, sinó només a favor de Catalunya”, ha assegurat.

La presentació s’ha acabat amb un col·loqui obert a tothom




dilluns, 8 de novembre del 2010

Presentació Solidaritat Catalana a Súria

Aquest dimarts, 9 de novembre, a les 8 del vespre, tindrà lloc l’acte central de
Solidaritat Catalana a la població de Súria.

Comptarem amb la presència d’Isabel Clara Simó, M. Dolors Puertas i Mercè 
Feliu. 

Isabel Clara Simó, reconeguda escriptora i periodista catalana, és la quarta 
candidata a la llista de SCI de Barcelona. Va ser ella precisament l’encarregada
de llegir públicament la crida a la Solidaritat Catalana per la Independència el
23 de juliol passat a la plaça del Rei de Barcelona.

M. Dolors Puertas, candidata número 13 per SI a Barcelona, és exmilitantd’ERC. És enginyera tècnica de mines i actualment treballa de professora a l’institut de Navarcles, on és directora des de fa sis anys. A les eleccions primàries de SI, formava part de la candidatura d’equip Solidaris Multidisciplinaris.


Mercè Feliu, que va ser escollida al lloc 33è per Barcelona, era –a les eleccions primàries– la representant del Bages a la candidatura d’equip de les comarques  centrals. És llicenciada en física i professora en un institut de Mataró.

Políticament, havia estat vinculada a ERC i va participar en la consulta per la independència a Súria, la seva vila natal.

L’acte tindrà lloc al Foment Cultural de Súria (al costat de l’església), i serà
presentat per la jove surienca Laia Suades.

dijous, 4 de novembre del 2010

Presentació de SI per Alfons López Tena... Deixa sense respostes!!!

Inauguració del primer local de Campanya de Solidaritat Catalana a les comarques de la Catalunya Central

Aquest dijous es va inaugurar el local de campanya de Solidaritat Catalana per la independència, a la ciutat de Manresa.
Més d'una cinquantena llarga de persones van omplir de gom a gom el primer local de SI situat fora de l'àrea metropolitana de Barcelona. El local, es troba als baixos del número 12 del carrer de l’Era d'en Coma, de Manresa.
Alfons López Tena i Uriel Bertran, dos dels impulsors de Solidaritat Catalana, van apadrinar la inauguració juntament amb els candidats de SI al Bages, com ara Maria Dolors Puertas i Robert Ara. Uriel Bertran va felicitar els presents perquè "aquest és el primer local que s'inaugura fora de Barcelona", i va assegurar que "proclamar que som una nació i que volem la independència és una decisió transcendent que ha de prendre la nostra generació".
Tant López Tena com Bertran van agrair a la secció local i comarcal de Solidaritat Catalana al Bages la seva tasca de difusió i els van animar a tots a convèncer les seves amistats dels objectius de Solidaritat Catalana. Textualment, Alfons López Tena digué que "si aconseguim que de cada 100 ciutadans amb dret a vot que passen pel carrer, 3 acabin votant la nostra opció, SI entraria al Parlament amb 8 diputats". López Tena va remarcar que SI vol fer el viatge a la independència amb TGV i no amb tren de rodalia, sense parades, i va aprofitar l'esdeveniment per denunciar el silenci mediàtic que pateix SI davant dels mitjans de comunicació catalans. En aquest aspecte va reblar que "fins i tot han de venir de fora [referint-se a l'entrevista que el New York Times ha fet a Joan Laporta] a entrevistar el nostre presidenciable".
Tot seguit, la cinquantena llarga d'assistents van fer un pica-pica i van brindar amb cava per la independència.